Drveni prozori

Drveni prozori

Drveni prozori

Drveni prozori proizvod su na koji stavljamo poseban naglasak, a izrađeni su sa dvostrukim brtvama izrađenim od EPDM-a, te prozori i vrata u parapetnom dijelu doprozornika imaju aluminijske okapnice koje dodatno štite donji dio. Elastične i trajne gumene brtve poboljšavaju toplinsku i zvučnu izolaciju, a u slučaju oštećenja lako se mijenjaju. Pravilnom konstrukcijom, gradnjom i njegom, današnji drveni prozor može izdržati više od 100 godina. Objekti pod zaštitom - spomenici kulture građeni i prije stotine godina s ugrađenom drvenom stolarijom su “živi“ dokaz za to. Drveni prozori lagano se obnavljaju novim premazom kako bi zadržali prvotni izgled. Različitim se oblicima drvenih prozora fasade zgrada individualno oblikuju. Drvo je nezamijenjiv materijal zbog svojih posebno dobrih fizikalno-mehaničkih i tehničkih svojstava. Naime, dokazano je da drveni prozori imaju najbolju toplinsku i zvučnu izolaciju te za razliku od svih ostalih materijala, sposobnost difuzije pare. To je važno zbog mikroklime zatvorenog prostora. U spavaćoj sobi, kupaonici ili kuhinji, gdje se po osobi izbaci veća količina vode disanjem, znojenjem i utroškom vode iz pipe, samo drveni prozori izbacuju putem difuzije tu preveliku količinu vlage van, a u suprotnom slučaju, ubacuje potrebnu vlagu u prostor. Velika stabilnost drva i moguća izrada velikih stijena iz jednog komada, poboljšana mehanička i fizička svojstva, ujednačavanje utezanja i bubrenja postižu se lameliranjem, tj. lijepljenjem elemenata drva, te njegovom termičkom obradom, tj. sušenjem na 12% sadržaja vode drva, kojima pravilnom konstrukcijom postižemo maksimalnu stabilnost profila i bolja svojstva drvenog prozora. Drvo je najisplativija investicija po pitanju građevinske stolarije.

Imamo, također, u ponudi proizvode vezane uz zaštitu prozora i vrata od sunca, provale, zaštitu od neželjenih pogleda i ulaska insekata:

ROLETE - Rolete su izrađene od aluminija i punjene su PUR-pjenom zbog dodatne termoizolacije i dimenzijske stabilnosti, što je naročito bitno kod prozora većih širina na koje se montiraju rolete.

GRILJE I ŠKURE - U svom asortimanu pored aluminijskih roleta nudimo i drvene grilje i škure koje drvenom prozoru i fasadi daju specifičan izgled, te još k tome kao vanjski zatvor pružaju najbolju zaštitu od atmosferskih utjecaja. Osnovna razlika grilja i škura je u zasjenjivanju ambijenta, tj. količini svijetlosti koju propuštaju u ambijent. Nudimo pomične grilje kod kojih laganim manipuliranjem određujete koliko želite da vam svijetlosti ulazi u prostor, dok za potpuno zamračenje odaberite tradicionalne dalmatinske škure.

KOMARNICI - Nudimo komarnike, tj. zaštitne mrežice koje štite prostoriju od ulaska neželjenih insekata, koje montiramo na prozore i vrata. Komarnici mogu biti fiksni ili s mogućnošću otvaranja sistem „vrata“ ili „rolo“ komarnici, sve prema Vašim željama i potrebama.

Pošaljite nam upit

Ime i prezime(*)
Invalid Input

E-mail(*)
Invalid Input

Telefon(*)
Invalid Input

Lokacija(*)
Invalid Input

Boja
Invalid Input

Vrsta drveta
Invalid Input

Vrsta stakla
Invalid Input

Vrsta premaza
Invalid Input

Dimenzije
Invalid Input

Poruka(*)
Invalid Input

Prilog
Invalid Input

Prilog
Invalid Input

Prepišite zaštitni kod(*)
Prepišite    zaštitni kod
Invalid Input

PREMAZI - POVRŠINSKA OBRADA PROIZVODA Za površinsku obradu naše vanjske stolarije koristimo visokokvalitetne premaze na bazi vode, što je ekološki najprihvatljivija opcija površinske zaštite građevinske stolarije. Stolariju premazujemo transparentnim premazima koji omogućuju vidljivu teksturu drva, te pokrivnim premazima kojima se u potpunosti prekriva tekstura drva. Transparentni pigmentirani premazi omogućuju vidljivu teksturu drva, dok slijedeći bezbojni završni premazi, imaju funkciju zaštite drva od atmosferilija i mehaničkih oštećenja. Takav sustav zaštite prozora i vrata ostavlja vidljivu teksturu drva, te ljepotu i ugođaj topline materijala koji samo drvo ima. Tijekom nanošenja boje u kontroliranim uvjetima postiže se najbolja kakvoća premaza, kao i njegova ravnomjernost nanošenja, čime se postiže iznimna glatkoća površine. Navedenim se postupcima dobiva kvalitetno obrađena površina proizvoda, što je garancija postojanosti premaza i zaštite proizvoda.

GALERIJA RADOVA